Inez Weski tijdens een eerdere zitting
NOS Nieuws

Arrestatie Weski laat rechters Marengo-zaak 'uiteraard niet onberoerd'

De rechters in het Marengo-proces, waarbij onder anderen Ridouan Taghi terechtstaat, hebben aan het begin van een zitting gezegd dat de aanhouding van advocaat Inez Weski "de rechtbank uiteraard niet onberoerd laat".

Weski werd eind april gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Sindsdien zit ze vast en zit Taghi zonder advocaat. Hij liet vorige week weten voorlopig zijn eigen verdediging te voeren, totdat hij een nieuwe advocaat heeft gevonden.

Taghi was vandaag niet aanwezig bij de zitting. De rechter herhaalde dat hij op dit moment zonder advocaat zit. Over Taghi's voornemen om zich voorlopig zelf te verdedigen, gaat de rechtbank op een later moment met hem in gesprek. Wanneer is nog niet duidelijk, werd vandaag bekendgemaakt.

Guy Weski, de zoon van Inez Weski die verdachte Achraf B. bijstaat in het Marengo-proces, was wel in de rechtbank aanwezig. Hij liet aan de NOS weten dat hij verwacht dat het proces flinke vertraging oploopt vanwege de zoektocht naar een nieuwe advocaat.

Procedures

Op de zitting van vandaag werd het Marengo-proces niet inhoudelijk behandeld. Het was een pro-formazitting waarbij vooral procedures werden besproken.

Maandag uitten de advocaten van één verdachte hun zorgen over de toekomst van de advocatuur na de arrestatie van Weski. Advocaat Christian Flokstra zei dat met de arrestatie van zijn collega Weski er "weer een nieuwe zwarte bladzijde is toegevoegd aan het boek van Marengo".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl