Proces-Taghi

De Colombiaanse politie heeft beelden verspreid van de aanhouding van Saïd R. in Colombia. De veronderstelde rechterhand van de in Dubai opgepakte Ridouan Taghi werd vrijdag opgepakt in Sabaneta, een voorstad van Medellín.

Op de beelden is te zien hoe leden van een Colombiaanse elite-eenheid het appartementencomplex waar hij zich verschanste binnenvallen. Na zijn arrestatie wordt hij weggeleid, met zijn rechterarm in een mitella. R. houdt zijn hoofd naar beneden, om zijn gezicht voor de camera te verbergen.

Zo werd de handlanger van Ridouan Taghi aangehouden in Colombia

De Colombiaanse politie maakte vandaag bekend dat R. op vaste dagen zijn woning verliet. Daarbij was hij altijd maximaal drie uur onderweg. Op een van die uitstapjes zouden ze hem op de radar hebben gekregen.

De aanhouding van R. gebeurde in samenwerking met de Nederlandse politie, de Amerikaanse drugspolitie DEA en de FBI. Andy Kraag, hoofd van de recherche, zei vrijdag tegen de NOS dat R. alleen in de woning was en tevergeefs probeerde te vluchten. Daarbij zei Kraag al dat R. lichtgewond was geraakt.

Politie: 'Arrestatie Saïd R. weer een slag voor de criminele organisatie'

Taghi is in Nederland een van de twee hoofdverdachten in het zogeheten Marengo-proces. Er staan in totaal zeventien verdachten terecht voor een reeks moorden en pogingen tot moord.

STER reclame