NOS Nieuws

Wie is wie rond Taghi: dit web gaat schuil achter reeks rechtszaken

De moord op advocaat Derk Wiersum, een vergismoord in Marrakesh, de aanslag op de Telegraaf of het Marengo-proces dat vandaag verder gaat. Het lijken allemaal losse zaken, maar daarachter gaat een web van verbanden schuil.

Ontdek hoe Ridouan Taghi de spil lijkt in een netwerk van bijna honderd namen:

Het netwerk draait vermoedelijk voor een groot deel om de handel in cocaïne. Naast Ridouan Taghi duiken ook andere namen op als opdrachtgevers van liquidaties, waaronder die van Saïd Razzouki.

Volgens het Openbaar Ministerie maken zij deel uit van een dodelijk crimineel netwerk, van zeker zeven moordmakelaars en bijna vijftig uitvoerders. Inmiddels zijn er al tientallen (beoogde) slachtoffers.

Familieverbanden spelen ook een rol: zeker veertien personen zijn verbonden met familieleden in het netwerk. In totaal spelen de betrokkenen in het netwerk een rol in al zeven rechtszaken.

Vandaag gaat dus een van die zaken verder, het Marengo-proces. Die zaak draait om de vermeende organisatie van Taghi. Hoewel de verdachten in wisselende samenstelling zouden hebben geopereerd, wordt de groep als geheel gelinkt aan een groot aantal liquidaties en pogingen tot moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl