Handbalsters verliezen na Duitsland ook van Denemarken

De Nederlandse handbalsters hebben zichzelf op het WK in Japan een slechte dienst bewezen. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade ging in Kumamoto met 27-24 onderuit tegen Denemarken.

Oranje is ondanks de tweede nederlaag in de hoofdronde van het toernooi (gisteren werd verloren van Duitsland) nog niet kansloos voor het bereiken van de halve finales, al heeft het team het lot niet meer in eigen hand.

De ploeg moet woensdag in het laatste groepsduel Zuid-Korea verslaan en moet vervolgens afwachten hoe de resultaten uitvallen bij Servië-Denemarken en Noorwegen-Duitsland.

Oranje kon in het begin nauwelijks gaten vinden in de hechte Deense defensie en als die al omzeild werd, bleek de sublieme keepster Sandra Toft een sta-in-de-weg.

Dankzij Estavana Polman haakte Nederland nog aan tot 4-4, waarna vier tegentreffers op rij bondscoach Emmanuel Mayonnade dwongen tot een time-out.

Bekijk hieronder de reacties van Danick Snelder en Estavana Polman:

Oranje pakte het daarna aanvallend even iets doortastender aan. Bij een stand van 9-11 leek het gat bijna gedicht. Denemarken liep in de laatste minuten voor rust toch weer weg, waardoor Nederland halverwege tegen een flinke tegenstand aankeek: 9-14.

Kloof niet gedicht

De pauze leek Oranje goed te hebben gedaan. Mede dankzij een paar missers in de Deense aanval werd het 12-14. Polman en Loïs Abbingh misten daarna echter in overtal voor een leeg doel, waardoor de kloof opnieuw niet helemaal kon worden gedicht.

In het laatste kwart van de wedstrijd maakte Nederland het alsnog heel spannend. Het tempo ging omhoog en van 16-21 werd het 20-21.

Toch zou ook die inhaalrace tot niets leiden. Denemarken was op tijd weer bij de les en speelde de wedstrijd slim uit.

Stand groep 1

gespeeld/punten
1. Noorwegen 4-6
2. Duitsland 4-5
3. Nederland 4-4
4. Servië 4-4
5. Denemarken 4-3
6. Zuid-Korea 4-2
*Nummers 1 en 2 naar halve finales

"Als we zo spelen als vandaag, verliezen we ook van Zuid-Korea", keek Polman alvast vooruit naar het laatste groepsduel, dat woensdag om 07.00 uur wordt gespeeld. "We kunnen nog door, dat is dan weer het geluk in dit toernooi."

Bondscoach Emmanuel Mayonnade ANP

STER reclame