Sven Kramer ANP

De steeds terugkerende rugproblemen van Sven Kramer hebben hem ertoe doen besluiten om de wereldbekerwedstrijden in Polen aankomend weekend over te slaan.

"Het is balen. Voor nu focus op herstel van mijn rug en trainen om weer in de juiste vorm te komen", laat hij op Twitter weten.

Kramer zou in het Poolse Tomaszów uitkomen op de vijf kilometer en de ploegenachtervolging.

Afgelopen weekend reed Kramer in Minsk uit voorzorg al alleen de vijf kilometer en dat ging niet best. Hij werd dertiende, zijn slechtste uitslag ooit op zijn favoriete afstand.

"Ik heb het gewoon niet goed onder controle", zei hij daar geëmotioneerd. "Ik heb het gewoon oprecht moeilijk. Misschien moet ik wel blij zijn dat het vijftien jaar goed is gegaan."

Wennemars maakt zich zorgen

In de studio in Hilversum maakte analist en oud-schaatser Erben Wennemars zich grote zorgen over de toekomst van de 33-jarige Kramer. "Als je elke keer met pijn op de ijsbaan rijdt, kan het een reden zijn om te zeggen: hier heb ik geen zin meer in."

Bekijk in de videocarrousel hieronder hoe Erben Wennemars uitbeeldt hoe rugproblemen een schaatser hinderen en hoe Sven Kramer geëmotioneerd raakt in Minsk.

Het missen van de wereldbeker in Polen heeft geen consequenties voor Kramer. Pas bij de NK afstanden in december zijn tickets voor de WK afstanden en WK allround te verdienen.

Vorig jaar hield Kramer het ook na één wereldbekerweekend voor gezien. Na een trainingskamp in Collalbo kwam hij terug met een goed NK afstanden en een gouden medaille bij de EK allround.

STER reclame