NOS NieuwsAangepast

Deel van dak AZ-stadion ingestort door wind, geen gewonden

Een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is ingestort. De harde wind heeft de instorting veroorzaakt, meldt de veiligheidsregio. Puin bedekt een deel van de lange zijde van het stadion. Er zaten geen bezoekers op de tribune en er zijn geen gewonden.

"We zijn blij dat hier geen menselijk leed heeft plaatsgevonden", zegt de algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn. "Dit heeft ons compleet verrast. Wat de schade is, gaan we onderzoeken."

Bekijk hier de ravage in het stadion:

Ravage in AZ-stadion na instorten dak

Morgen zou een wielerevenement worden gehouden in het stadion. Dat is afgelast.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van AZ is komende donderdag. De club speelt dan in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Marioepol. Komende maandag al speelt Jong AZ thuis tegen Telstar. Niet duidelijk is of deze wedstrijden in het AFAS-stadion kunnen worden gespeeld.

Niet veilig

"Ik wil niet op de zaken vooruitlopen", zegt algemeen directeur Eenhoorn. "Maar er kan pas worden gespeeld in het stadion als het veilig is, en daar is nu geen sprake van."

Het stadion werd gebouwd door bouwbedrijf Midreth en geopend in 2006. In 2016 werden door het bedrijf Sunprojects ruim 1700 zonnepanelen geplaatst op het dak van het stadion. Daar was volgens de gemeente Alkmaar geen vergunning voor nodig.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint maandag met een verkennend onderzoek. Aan de hand daarvan beslissen ze of ze een volledig onderzoek instellen.

AZ schrijft op Twitter dat het morgen in gesprek gaat met alle betrokken instanties. Het stadionterrein is voorlopig niet toegankelijk.

Van buiten het stadion maakten we deze beelden. Te zien (en te horen) is hoe stevig het waait:

Deel van dak AZ-stadion ingestort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl