Max Verstappen in actie in Austin EPA

Lewis Hamilton is vast van plan zondag in Austin zijn zesde wereldtitel veilig te stellen. De Brit van Mercedes was vrijdag in de eerste training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten vrijwel onzichtbaar, maar in de tweede sessie bleek hij de meest constante én de snelste (1.33,232).

Ook Max Verstappen, die zondag zijn honderdste grand prix rijdt, kende een goede dag in het frisse Austin. De Nederlander zette met zijn Red Bull-wagen in de eerste training de snelste tijd neer (1.34,057) en slaagde erin tijdens de tweede sessie in het spoor van Hamilton en Ferrari-rijder Charles Leclerc (1.33,533) te blijven. Verstappen noteerde in de tweede sessie 1.33,547.

In de eerste training testten de rijders de zachte band van leverancier Pirelli voor 2020 uit. Het leverde wisselvallige tijden op. Verstappen bleef uiteindelijk Sebastian Vettel (Ferrari) en teamgenoot Alexander Albon voor.

In de tweede sessie meldde Hamilton zich weer vooraan. De achtste tijd van de Brit in de eerste sessie gaf aan dat hij in elk geval niet met snelle rondjes bezig was geweest. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam zelfs niet verder dan de zeventiende plaats. Ook hij was in de tweede sessie een stuk sneller met de vijfde plek.

Spin Vettel

Sebastian Vettel maakte in de tweede sessie nog een flinke schuiver. Na het uitkomen van bocht dertien spinde de Duitser, die daarop in het grind belandde. De Ferrari bleef zonder schade. Vettel sloot de tweede training als vierde af.

Na tien minuten lag die tweede training overigens alweer stil wegens een code rood. Haas-coureur Romain Grosjean crashte; hij verloor de macht over het stuur en belandde in de bandenstapels.

Het laatste halfuur stond in het teken van de racesimulaties. Hamilton maakte daarin een sterke indruk.

Uitslag tweede vrije training GP van de Verenigde Staten

STER reclame