Rolando Ortiz en Rodrigo Melgarejo zijn euforisch na de zege van Paraguay op Argentinië Getty Images

Paraguay heeft zich gemeld als volgende tegenstander van het Nederlands elftal bij het WK onder 17 in Brazilië. La Albirroja plaatste zich voor de kwartfinales door in Vitoria met 3-2 af te rekenen met Argentinië, dat halverwege het duel nog met 2-0 leidde.

Argentinië was Oranje in de groepsfase te hulp geschoten door de afsluitende groepswedstrijd tegen Tadzjikistan met 3-1 te winnen, waardoor Nederland, dat in een andere groep met twee nederlagen aan het toernooi was begonnen, als een van de vier beste nummers drie alsnog naar de knock-outfase mocht.

In conclaaf

De nog ongeslagen Argentijnen waren hard op weg de volgende opponent van Nederland te worden. Aan de 2-0 voorsprong bij rust viel weinig af te dingen. De spelers van Paraguay zochten vervolgens opmerkelijk genoeg in de pauze niet de kleedkamer op, maar gingen naast het veld met elkaar in conclaaf.

Het uitvoerige overleg bleef niet zonder resultaat, al werd de ploeg enigszins op weg geholpen door een eigen doelpunt van de Argentijn Juan Cano in de 58ste minuut. Een kwartier voor tijd schoot Diego Torres Paraguay, dat in april bij het Zuid-Amerikaans kampioenschap met 3-0 had verloren van Argentinië, naar 2-2.

In de 86ste speelde Diego Duarte zijn directe tegenstander dol om vervolgens met een hard schot de bal hoog in de touwen te jagen en de ommekeer compleet te maken. In de tien minuten speeltijd die volgde, wist Argentinië het tij niet meer te keren.

Zondag live op NOS.nl

Nederland en Paraguay, dat in de groepsfase Italië, Mexico en de Solomon Eilanden achter zich liet, treffen elkaar komende zondag om 20.30 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd in Vitoria is live te zien via een stream op NOS.nl en in de NOS-app.

Nederland bereikte de kwartfinales van het WK door een overwinning op Nigeria. Bekijk hier de samenvatting.

Hansen schiet Oranje onder 17 met drie goals naar kwartfinales WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame