Visser moet genoegen nemen met zesde plaats in WK-finale 100 horden

Zesde plaats voor Visser op 100 meter horden

Nadine Visser is in de finale van de 100 meter horden als zesde geëindigd. Bij de WK atletiek in Doha noteerde de 24-jarige atlete 12,66. De Amerikaanse atlete Nia Ali veroverde het goud in 12,34.

In de finale was Visser goed weg en wist ze zich uiteindelijk één plaats te verbeteren ten opzichte van de WK van 2017. Ali, die op de Olympische Spelen van 2016 nog zilver won, bleef haar landgenote Kendra Harrison 0,12 voor.

"Met deze tijd had ik brons gehad in Londen", vertelde Visser na afloop. "Het is zo'n hoog niveau en ik ben blij dat ik ertussen stond en kon meestrijden om de medailles. Het was een goede race tot de achtste horde. Toen ging ik iets te hard."

Visser: 'Met deze tijd had ik brons gehad in Londen'

Visser had inderdaad een razendsnelle start, maar moest aan het einde van de race wat inhouden, omdat ze te dicht op de horden kwam. "Dat is vaak een moeilijk stukje voor mij, maar ik ben blij met mijn tijd. Ik ben gewoon zo hard mogelijk gegaan."

Nederlands record in halve finales

Visser was in de halve finales razendsnel. Ze klokte met 12,62 een Nederlands record en scherpte daarmee haar eigen nationale record (12,71) aan met bijna 0,10 seconde.

In Doha liep Visser, de Europees kampioene indoor op de 60 meter horden, in haar halve finale de derde tijd. Op basis van die tijd ging ze alsnog door naar de finale.

Visser met nationaal record naar WK-finale

Een grote concurrente voor het goud werd al uitgeschakeld in de series. Olympisch kampioene Brianna McNeal uit de Verenigde Staten werd gediskwalificeerd na een valse start. Dat was overigens pas de eerste valse start van het toernooi in Qatar.

Visser plaatste zich zaterdag eenvoudig voor de halve finales met de zevende tijd (12,75).