Monza is het thuiscircuit van Ferrari
NOS Sport

Formule 1 blijft 'iconisch' Monza nog minimaal vijf jaar trouw

De Italiaanse Grand Prix, op het circuit van Monza, staat nog minimaal vijf jaar op de Formule 1-agenda. Woensdag werd een handtekening gezet onder de contractverlenging, die al in april werd overeengekomen.

In Italië mogen ze hun handen dichtknijpen met de lengte van het nieuwe contract. Zandvoort, dat volgend jaar terugkeert op de agenda, is verzekerd van 'maar' drie jaar Formule 1. Het contract van Spanje werd een week geleden met slechts één jaar verlengd.

"Monza is een van onze gezichtsbepalende races, een van onze iconische races", jubelde Formule 1-voorzitter Chase Carey bij de ondertekening.

Italië is met Engeland het enige land dat al sinds de oprichting van de Formule 1 in 1950 op het programma staat. Met uitzondering van 1980, toen de Italiaanse Grand Prix in Imola plaatsvond, was dat ieder jaar op Monza.

Zondag race

Dit weekend staat de GP van Italië weer op de kalender; Max Verstappen moet op Monza achteraan starten, zo bleek vandaag. Hij krijgt voor de vierde keer dit seizoen een nieuwe motor en daardoor krijgt hij een gridstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl