NOS SportAangepast

Williams laat Sjarapova kansloos op US Open

Williams laat Sjarapova kansloos op US Open

Serena Williams heeft overtuigend de tweede ronde van de US Open bereikt. In een wedstrijd tussen twee oud-winnaressen én voormalige mondiale nummers één gaf de 37-jarige Amerikaanse de vijf jaar jongere Maria Sjarapova (WTA-87) binnen een uur het nakijken: 6-1, 6-1.

De statistieken boden de Russin weinig hoop op een goede afloop. Ze had slechts twee van hun 21 eerdere duels gewonnen, beide in 2004, en Williams had geen set verloren in hun laatste zeven onderlinge ontmoetingen. Daarnaast had Sjarapova vanwege blessures dit jaar nog maar veertien wedstrijden gespeeld.

Ze speelde bij vlagen niet eens slecht, maar het powertennis van Williams ging haar te snel en was haar te machtig. De Amerikaanse, die vijf keer de titel won in New York, liet haar beste tennis in tijden zien. Ze speelde aanvallend, dwingend, maakte weinig fouten en degradeerde Sjarapova nog net niet tot een figurante.

Williams is in New York op jacht naar haar 24ste grandslamtitel. Daarmee zou ze Margaret Court evenaren. De Australische tennisster is met 24 titels recordhouder.

Williams heeft daar al drie kansen voor gekregen, maar ze verloor de finales van Wimbledon (2018 en 2019) en de US Open (2018) van respectievelijk Angelique Kerber, Simona Halep en Naomi Osaka.

Kerber snel onderuit

Oud-winnares Kerber, in 2016 de beste op Flushing Meadows, werd meteen uitgeschakeld door de Française Kristina Mladenovic: 5-7, 6-0, 4-6.

Mladenovic bereikte in 2015 de kwartfinales in New York, maar vloog er daarna steeds snel uit. Van de vorige vijf ontmoetingen met Kerber had ze er vier verloren, alle vier op hardcourt.

Angelique Kerber

Titelfavorietes Ashleigh Barty en Karolína Plísková kenden een moeizame start in New York. De als tweede geplaatste Australische had drie sets nodig om Zarina Dijas te verslaan (1-6, 6-3, 6-2).

De als derde geplaatste Tsjechische worstelde zich met grote moeite langs Tereza Martincová: 7-6 (6), 7-6 (3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl