NOS Voetbal

Doelman Stekelenburg zet punt achter interlandcarrière

Doelman Maarten Stekelenburg zit niet bij de voorselectie van Oranje. De 63-voudig international was, mede door afwezigheid van Jasper Cillessen, tijdens het EK afgelopen zomer nog eerste keeper, maar heeft nu bedankt voor het Nederlands elftal.

De keeper van Ajax maakte in 2004 zijn debuut bij Oranje, maar het duurde nog vier jaar voor hij eerste keeper werd. Tijdens het wereldkampioenschap van 2010 maakte Stekelenburg veel indruk en reikte hij tot de WK-finale, maar bij het WK in 2014 was de doelman er niet bij.

Afgelopen maart werd Stekelenburg na een afwezigheid van bijna vijf jaar weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat had hij mede te danken aan André Onana, de Ajax-doelman die werd geschorst vanwege doping. Stekelenburg nam zijn plek in bij de Amsterdammers en wist zich in de kijker te spelen bij toenmalig bondscoach Frank de Boer.

"Het EK is een mooie afsluiter geweest. Na dat toernooi heb ik onder anderen met mijn manager Rob Jansen gesproken over mijn toekomst bij Oranje en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit mijn laatste toernooi was", zegt hij op de website van Ajax.

Stekelenburg begint het nieuwe eredivisieseizoen bij Ajax wel als eerste doelman. "Ik word volgende maand 39 jaar oud en voor mij is het belangrijk om tijdens internationale weekenden mijn rust te pakken. Ik kijk terug op een prachtige tijd bij Oranje."

Het moment van Stekelenburg bij Oranje: de redding tegen Brazilie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl