NOS Voetbal

Tsjechië kijkt niet op tegen Oranje: 'Op goede dag kunnen we van iedereen winnen'

Tsjechische assistent over Oranje als tegenstander: 'Geweldig voor onze fans'

In veel Nederlandse huiskamers zal woensdagavond opgelucht zijn ademgehaald toen bleek dat niet Europees kampioen Portugal, maar Tsjechië de volgende tegenstander van Oranje wordt op het EK voetbal.

Hoe zou dat in Tsjechië zijn? De Tsjechische assistent-bondscoach Jirí Chytrý kreeg dinsdag - een dag voordat duidelijk was dat de ploeg tegen Oranje zou spelen - al de vraag wat hij van Nederland als tegenstander zou vinden.

"Het zou geweldig zijn als we tegen Nederland moeten spelen in Boedapest. Vooral voor onze fans is het een mooie mogelijkheid om in groten getale naar het stadion te komen", reageerde Chytrý positief.

Patrik Schick, de meest opvallende Tsjech in de groepsfase

"Als ik alleen naar de tegenstander kijk, dan zullen we het in de wedstrijd moeten zien. Wij zien Nederland als een van de topteams en favorieten voor dit EK. Dus in de wedstrijd kunnen we zien of we kans maken."

"We geloven in onszelf. We zitten niet voor niets in de volgende ronde. Op een goede dag kunnen we van iedereen winnen. Dit affiche is vooral mooi voor ons omdat het een wedstrijd in Boedapest is", aldus de Tsjechische assistent-trainer. Een andere assistent, Tomás Galásek, is een oude bekende van de eredivisie. De oud-middenvelder speelde voor Willem II en Ajax.

Cerný wil niet alles verklappen

Vanaf zijn vakantieadres in Griekenland reageerde de Tsjechische tweevoudig international Václav Cerný ook opgewekt op het affiche voor de achtste finales.

"Ik zit al een tijdje in Nederland en ik ben een Tsjech, dus dat is een speciale wedstrijd. Ik had er heel graag bij willen zijn, maar het wordt een leuke wedstrijd om te kijken", zei de vleugelaanvaller van FC Twente in Langs de Lijn En Omstreken.

Cerný debuteerde eind vorig jaar voor het Tsjechische elftal, maar omdat hij een paar maanden later een zware kruisbandblessure opliep, maakte hij geen kans meer op het EK.

Cerný in het shirt van Tsjechië

"Ik kan jullie wat dingetjes meegeven, maar natuurlijk ga ik niet alles verklappen... Tsjechië is gewoon een stugge ploeg. We kunnen ons altijd goed voorbereiden op lastige en sterke tegenstanders. Dat zal niet anders zijn dit keer", aldus de speler die ook uitkwam voor Ajax en FC Utrecht.

"Qua individuele kwaliteit en als team ligt het voordeel bij Nederland, maar het zou wel een pittige avond kunnen worden."

Tsjechië, de volgende 'sjieke' tegenstander van Oranje op het EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl