Billy Gilmour
NOS Voetbal

Schot Gilmour test positief, ook Engelsen in isolatie

De Schotten moeten het op het EK voorlopig zonder Billy Gilmour stellen. De middenvelder is positief getest op het coronavirus en moet tien dagen in zelfisolatie.

Hij mist daardoor in ieder geval dinsdag het laatste groepsduel van de Schotten met Kroatië. Ook een eventueel duel van zijn ploeg in de achtste finales zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan.

Vanwege de besmetting van Gilmour gaan ook de Engelse spelers Ben Chilwell and Mason Mount in isolatie. Volgens de Engelse voetbalbond zijn zij afgelopen vrijdag rond het EK-duel met de Schotten in contact geweest met Gilmour, hun ploeggenoot bij Chelsea.

De bond laat weten dat bij een testronde op maandag alle spelers in de Engelse selectie negatief getest zijn. Engeland sluit de groepsfase van het EK dinsdag af tegen Tsjechië.

Frankrijk verder zonder Dembélé

Ook de Fransen kampen met tegenslag, want voor Ousmane Dembélé is het EK al na twee wedstrijden voorbij. De aanvaller van FC Barcelona hield een knieblessure over aan de wedstrijd tegen Hongarije (1-1) van afgelopen zaterdag. Maandag werd duidelijk dat zijn EK erop zit.

Dembélé kwam na rust als invaller in het veld, maar hij moest zich 25 minuten later alweer laten vervangen na een tik op zijn knie. De Franse voetbalbond meldde maandag dat Dembélé zeker drie weken nodig heeft om van zijn kwetsuur te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl