Hongarije sleept verrassend gelijkspel uit het vuur tegen Frankrijk

Bekijk de samenvatting van Hongarije - Frankrijk

Hongarije heeft voor een enorme verrassing gezorgd op het EK voetbal. De ploeg van bondscoach Marco Rossi heeft een punt overgehouden aan het duel met regerend wereldkampioen Frankrijk: 1-1.

Een nog grotere stunt was in de maak. Hongarije stond halverwege namelijk op een 1-0 voorsprong, maar Antoine Griezmann zorgde er met zijn doelpunt voor dat de blamage voor Frankrijk iets minder groot werd.

In de volgepakte Puskás Aréna in Boedapest pakte Frankrijk al snel het initiatief. De meeste kansen waren dan ook voor de Fransen, maar het supertrio voorin had het vizier nog niet op scherp staan.

De volgepakte Puskás Aréna

Een schot van Karim Benzema miste kracht, Griezmann kreeg een kans in de rebound en Kylian Mbappé kon een kopbal net niet de goede richting opsturen. Ook een hoogstandje van Mbappé, die de bal na een goede aanname met buitenkant voet op een presenteerblaadje gaf voor Benzema, werd niet succesvol afgerond.

Hongaren slaan toe in blessuretijd

De Hongaren, die al binnen het halfuur aanvoerder Ádám Szalai geblesseerd het veld zagen verlaten, hielden knap stand. En in de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs tegen de verhoudingen in op voorsprong tegen de regerend wereldkampioen.

Attila Fiola kreeg na een snelle uitval de bal in de voeten en verschalkte doelman Hugo Lloris in de korte hoek. In de vreugde-uitbarsting die daarop volgde maaide de 31-jarige Hongaar de papieren en apparatuur van een verslaggeefster van tafel.

Hongaar Fiola scoort tegen Frankrijk en maakt tafel verslaggeefster even leeg

De Fransen kwam getergd uit de kleedkamer en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Ousmane Dembélé kapte wat Hongaren uit, maar het schot dat daarop volgde eindigde op de buitenkant van de paal.

Gelijkmaker Griezmann

Het jagen op een doelpunt leidde in de 66ste minuut tot de gelijkmaker. Griezmann kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten, na ongelukkig uitverdedigen van de Hongaren. De 30-jarige speler van FC Barcelona twijfelde geen moment en liet met zijn linker de Hongaarse keeper kansloos.

Mbappé was met nog tien minuten op de klok dicht bij de winnende treffer, maar hij vond doelman Péter Gulácsi op zijn weg.