Ronaldo met zijn flesje water (en opzij gezette flesjes Cola) tijdens de persconferentie op maandag Pro Shots
EK voetbal

De UEFA is er niet blij mee dat spelers flesjes van sponsoren uit beeld halen tijdens persconferenties op het EK voetbal, maar de Europese voetbalbond heeft nog geen maatregelen genomen.

"De UEFA gaat individuele spelers geen directe boetes opleggen. Dat gebeurt altijd via de nationale bonden", zei toernooidirecteur Martin Kallen.

Kallen sluit echter niet uit dat er straffen zullen volgen als er zich nog meer van dit soort incidenten voordoen. "We hebben alle deelnemende landen gewezen op het feit dat ze contractuele verplichtingen hebben", aldus de toernooidirecteur.

Trend

De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo zette maandag tijdens een persconferentie een trend door demonstratief twee flesjes Cola opzij te zetten, waarna hij een flesje mineraalwater tevoorschijn haalde.

Ronaldo ruilt flesjes cola in voor mineraalwater: 'Agua!' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ronaldo's actie, die inmiddels 'bottlegate' wordt genoemd, kreeg al snel navolging; een dag later deed Fransman Paul Pogba hetzelfde met een flesje alcoholvrij bier. Als praktiserend moslim wilde hij niet verband worden gebracht met een Nederlands biermerk, zo luidde zijn verklaring.

De Italiaan Manuel Locatelli was de volgende die een voorbeeld nam aan Ronaldo. Ook hij schoof woensdag na de gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland demonstratief colaflesjes opzij om plaats te maken voor zijn flesje water.

STER reclame