Karim Benzema gaat tien minuten voor rust geblesseerd naar de kant
NOS Voetbal

Blessure Benzema domper op Franse zege, ook ingevlogen Spanjaarden winnen

Het oefenduel met Bulgarije werd dinsdagavond met 3-0 gewonnen, maar de Franse nationale voetbalploeg verloor tegelijkertijd mogelijk iets veel belangrijkers: Karim Benzema. De spits ging nog voor rust geblesseerd naar de kant.

Benzema vroeg een kleine tien minuten voor het einde van de eerste helft om een wissel en ging naar het gras. De 33-jarige aanvalsleider van Real Madrid raakte even daarvoor met zijn rechterbeen een Bulgaarse verdediger bij het neerkomen na een kopbal.

De Fransen spelen dinsdag 15 juni hun eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland. Het zal voor Benzema een race tegen de klok worden om daar bij te zijn. En dat terwijl hij in de aanloop naar het Europees kampioenschap zijn veelbesproken rentree maakte bij Les Bleus, na bijna zes jaar afwezigheid.

Karim Benzema baalt als een stekker op de tribune

Benzema werd jarenlang niet geselecteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een afpersingszaak van voormalig collega-international Mathieu Valbuena. De spits moet zich eind oktober in die zaak voor de rechter verantwoorden, hem zou een celstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd hangen.

Kort voordat Benzema het veld verliet, was Frankrijk op voorsprong gekomen via Antoine Griezmann. De aanvaller van Barcelona trof na een gekraakt schot van Kylian Mbappé doel met een omhaal, al had hij het geluk dat een Bulgaarse verdediger zijn schot toucheerde waardoor de sterk keepende Daniel Naumov kansloos was: 1-0.

De Fransen bleven daarna het spel bepalen, maar de ploeg van bondscoach Didier Deschamps had ondanks het surplus aan individuele kwaliteit moeite met scoren. Pas in de laatste zeven minuten maakte Olivier Giroud, die voor Benzema in de ploeg was gekomen, er met twee goals 3-0 van.

Olivier Giroud scoort tweemaal in de slotminuten

Ook Spanje speelde dinsdagavond zijn laatste oefenwedstrijd voordat het EK begint, maar een uitzwaaiduel werd het niet. Alle 24 internationals die op het eindtoernooi in actie gaan komen, zitten namelijk in quarantaine na een positieve coronatest voor Sergio Busquets.

In plaats daarvan was Spanje onder 21 ingevlogen, waardoor de basiself tegen Litouwen uit tien debutanten plus Bryan Gil bestond. De Spaanse jongelingen weerden zich kranig en zorgden ervoor dat de fans in Leganés, een voorstad van Madrid, toch nog wat te juichen hadden: 4-0 zege.

Jong Spanje speelde deze zomer zijn eigen EK, maar strandde daarin net als Jong Oranje in de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl