NOS Voetbal

Blind bij Oranje bijna boven jan: 'We hebben de grenzen opgezocht'

Blind bijna boven jan: 'We hebben de grenzen opgezocht'

"Ik zit nog niet op de volle honderd procent, maar ben er wel dichtbij. Ik heb vrijwel alles mee kunnen doen. Het gaat nu nog om die laatste paar procenten", geeft Daley Blind een update over zijn fysieke toestand.

De 31-jarige verdediger van Oranje scheurde eind maart zijn enkelbanden in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar en daarmee leken zijn kansen op het halen van het EK nagenoeg verkeken.

"Vanaf het begin is er gezegd: er mag niets tegenzitten om dit toernooi te halen. We hebben de grenzen opgezocht, de lat hoog gelegd. En tot nu toe is alles voorspoedig verlopen."

Vooral het mentale aspect was moeilijk voor Blind. "Maar aan de andere kant denk ik dat je het ook moet proberen te relativeren. Vergeleken met mijn eerdere revalidatie viel dit misschien mee", zo verwees hij naar zijn hartproblemen.

Daley Blind tijdens de open training van Oranje

Blind staat nog geen twee maanden na zijn enkeloperatie op het veld bij het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. En dat zorgt voor een glimlach bij de 77-voudig international.

"Dit wil je gewoon niet missen. We hebben zo lang naar een eindtoernooi toegeleefd. Dat sprankje hoop dat er was, heb ik aangegrepen. Elke seconde die ik met mijn familie en medische staf in mijn revalidatie heb gestoken was het waard."

Rentree

Blind gaat ervan uit zondag in Enschede tegen Georgië sowieso zijn rentree te gaan maken. "Daar focus ik mij op. Woensdag tegen Schotland? Dat zullen we aan moeten kijken. Als alles voorspoedig verloopt, zitten er dan misschien al wel wat minuutjes in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl