Jasper Cillissen
NOS VoetbalAangepast

Positieve coronatest houdt Cillessen voorlopig weg bij Oranje-selectie

Jasper Cillessen zal zaterdag niet met Oranje afreizen naar Portugal. De doelman van Valencia is positief getest op corona en moet het trainingskamp aan zich voorbij laten gaan.

"De medische staf van het Nederlands elftal monitort de toestand van de keeper nauwlettend en zodra het medisch verantwoord is voegt hij zich bij de spelersgroep", aldus de KNVB.

Cillessen meldt zich vandaag dus niet in Zeist, waar de spelers zich verzamelen. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op, omdat Marco Bizot al als extra keeper naar het trainingskamp mee zou gaan. Cillessen heeft geen klachten.

Ook Wijnaldum en De Jong later

Oranje vertrekt zaterdag met 23 spelers naar Portugal. Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong sluiten zondag in Lagos aan. Nathan Aké, die zaterdag met Manchester City de finale van de Champions League speelt, meldt zich eveneens later.

'Timing positieve test Cillessen natuurlijk heel ongelukkig'

Andere grote namen als Matthijs de Ligt en Memphis Depay hebben zich vandaag wel bij Oranje gevoegd. Afgelopen maandag kwamen de fitte spelers zonder clubverplichtingen al bij elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl