Memphis Depay
NOS Voetbal

Depay kan aansluiten bij Oranje na groen licht van president Macron

Memphis Depay kan zich maandag zonder problemen melden in Zeist voor de aankomende interlandperiode met het Nederlands elftal. De Franse overheid heeft een uitzondering gemaakt op de verplichte quarantaineregeling voor voetballers.

De Franse overheid had de Franse clubs geadviseerd om in het kader van de aangescherpte coronamaatregelen internationals niet af te staan voor interlandverplichtingen buiten de Europese Unie.

Oranje speelt volgende week de uitwedstrijden tegen Turkije (24 maart) en Gibraltar (30 maart) in het kader van de WK-kwalificatie. Tussendoor treft de ploeg van bondscoach Frank de Boer Letland in de Johan Cruijff Arena

Door middel van een tweet richtte Depay zich tot de Franse president Emmanuel Macron. De aanvaller van Olympique Lyonnais vroeg daarin om een uitzondering voor hem te maken, net zoals de overheid dat heeft gedaan voor de Franse nationale ploeg. Ook voor andere topsporters zijn al uitzonderingen gemaakt.

Bij Eredivisie op Vrijdag bogen Oranje-volgers Jeroen Elshoff, Leonne Stentler en Jeroen Stekelenburg zich over de situatie van Depay.

Mag Depay meedoen tegen Turkije? 'Er is een enorme discussie over Franse coronaregels'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl