Kevin Strootman
NOS VoetbalAangepast

De Boer kiest Klaassen, géén Strootman: 'Situatie in Marseille niet rooskleurig'

Bondscoach Frank de Boer heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de duels met Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen. Meest opvallende namen die ontbreken zijn Denzel Dumfries, Marten de Roon en Kevin Strootman.

Rechtsachter Dumfries is nog herstellende van een coronabesmetting en middenvelder Marten de Roon kampt met een liesblessure.

Voor Kevin Strootman had De Boer slecht nieuws. "Ik heb tijdens het vorige trainingskamp al met hem gesproken en ik belde hem twee dagen geleden. Zijn situatie bij Marseille is niet rooskleurig. Hij heeft in tien wedstrijden misschien een helft gespeeld. Dat is niet goed voor het Nederlands elftal, maar zeer zeker niet goed voor hem. Dan kies ik voor andere mensen."

2011: Kevin Strootman met Oranje tegen Uruguay

Strootman debuteerde in 2011 voor Oranje. Hij begon zijn interlandcarrière met een duel met Oostenrijk (3-1 winst). De middenvelder viel in voor Theo Janssen. Strootman speelde tot nu toe 46 interlands; hij werd 72 keer geselecteerd.

Een dieptepunt voor de Oranje-middenvelder was de WK-kwalificatiewedstrijd in Frankrijk op 31 augustus 2017. Bij een 1-0 tussenstand kreeg de middenvelder binnen vijf minuten twee gele kaarten, waarna Les Bleus uitliepen tot 4-0. Hij kwam daarna nog tot negen interlands, waarvan de laatste drie invalbeurten waren.

Spanje, Bosnië en Polen

Het Nederlands elftal oefent op woensdag 11 november tegen Spanje. Daarna staan twee wedstrijden in de Nations League op het programma: zondag 15 november thuis tegen Bosnië-Herzegovina en woensdag 18 november uit tegen Polen.

De drie confrontaties zijn live te zien bij de NOS op NPO 3 (tegen Spanje en Polen) of NPO 1 (Bosnië) en via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl