Interim-bondscoach Dwight Lodeweges
NOS Voetbal

Berghuis, Malen en Klaassen keren terug in voorselectie Nederlands elftal

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges heeft de 38 namen bekengemaakt van zijn voorselectie voor de komende drie wedstrijden van het Nederlands elftal. Onder anderen Steven Berghuis, Donyell Malen en Davy Klaassen vinden hun naam terug op de lijst.

Nederland oefent op 7 oktober in de Johan Cruijff Arena tegen Mexico. Op 11 en 14 oktober speelt Oranje in het kader van de Nations League uitduels met respectievelijk Bosnië-Herzegovina en Italië.

De vraag is niet alleen wie er in de definitieve selectie van Oranje zitten voor de aankomende drie interlands, mogelijk is er voor die tijd ook een nieuwe bondscoach aangesteld. Lodeweges is dan hoogstwaarschijnlijk weer in zijn oude rol als assistent actief.

Naast Berghuis (Feyenoord), Malen (PSV) en Klaassen (Werder Bremen) zijn ook Pablo Rosario (PSV), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Javairô Dilrosun (Hertha BSC) weer in beeld voor een plek in de definitieve selectie.

Alle spelers die tot de selectie behoorden van de afgelopen interlands tegen Polen (1-0) en Italië (0-1) in de Nations League, zijn ook nu weer van de partij.

Klaassen maakte drie jaar terug voor het laatst speelminuten in het Nederlands elftal, jeugdinternational Fosu-Mensah kwam ruim twee jaar geleden voor het laatst in actie in het grote Oranje.

Rosario komt onder leiding van de nieuwe trainer Roger Schmidt zeer sterk voor de dag bij PSV, waar Malen is teruggekeerd na een zware knieblessure. Berghuis en Dilrosun hebben zich na korte afwezigheid weer in de kijker gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl