Oranje
Koeman na matige vertoning in Belfast: 'Professioneel uitgespeeld'

Bondscoach Ronald Koeman is trots dat het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar heeft geplaatst voor een groot toernooi. Hoe het laatste punt in Noord-Ierland tot stand kwam, is voor hem nu niet van belang.

"Ik heb de wedstrijd gezien die je verwacht", zei hij na de teleurstellende 0-0 in Belfast. "Ik vind wel dat we aanvallend iets meer hadden kunnen én moeten brengen. Maar we hebben het professioneel uitgespeeld."

"We willen altijd beter en meer. Dat zit ook in deze groep. Ik ben de eerste die kritisch is. Maar we hebben het gewoon geweldig gedaan in deze kwalificatie."

Probleemloos

Nederland was lang op achtervolgen aangewezen in groep C, omdat de Noord-Ieren de druk op Oranje flink opvoerden met zeges op Estland en Wit-Rusland. Toch verzekert Oranje zich nu relatief probleemloos voor de eindronde, door achter Duitsland in elk geval de tweede plek veilig te stellen.

"We stonden verdedigend wel goed, denk ik", zei aanvoerder Virgil van Dijk, die voormalig ploeggenoot Steven Davis na ruim een halfuur een penalty zag missen. "Uiteindelijk de klus geklaard, het maakt niet uit hoe. We gaan naar het EK en daar kunnen we ons nu lekker op gaan voorbereiden."

Bekijk hieronder de reacties van Virgil van Dijk, Steven Berghuis en Frenkie de Jong:

Bij afwezigheid van Memphis Depay kreeg Steven Berghuis de kans zich in de kijker te spelen bij Koeman, maar de Feyenoord-aanvaller had in de openingsfase pech dat zijn inzet tegen de lat belandde.

"Ik ben niet ontevreden, maar er ligt ruimte voor verbetering", zei de Feyenoorder over zijn spel vanaf de rechterflank.

Van Frenkie de Jong had het ook wel wat overtuigender gemogen. "We zijn niet echt in de problemen gekomen, maar ik vind dat we zelf te weinig hebben gebracht aan de bal. Voor mijn gevoel moeten we toch winnen hier."

Bekijk hieronder de reacties van Davy Pröpper en Matthijs de Ligt:

Stand in groep C

1. Duitsland 7-18 (24-6)
2. Nederland 7-16 (19-7)
3. Noord-Ierland 7-13 (8-7)
4. Wit-Rusland 8-4 (4-16)
5. Estland 7-1 (2-21)

STER reclame