NOS Voetbal

'De keuze om Zoet te selecteren, misschien is dat nog wel meer dan een arm'

'De keuze om Zoet te selecteren, misschien is dat nog wel meer dan een arm'

Terwijl het merendeel van de opgeroepen spelers zich met een lach meldde bij het Nederlands elftal, kon Jeroen Zoet wel een opbeurend woordje gebruiken.

De bij PSV gepasseerde doelman geniet bij Ronald Koeman nog wel het vertrouwen, zo liet de bondscoach weten op de persconferentie voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (zaterdag) en Estland (dinsdag).

"De keuze om Jeroen te selecteren, misschien is dat nog wel meer dan een arm", reageerde Koeman op de vraag of hij bij binnenkomst een arm om Zoet heen had geslagen.

"Ik wist vrijdagmiddag dat hij zondag niet zou gaan spelen tegen Willem II. Als ik dat donderdagavond had gehoord, had ik hem alsnog geselecteerd."

Rustig bekijken

Toch is zijn status als tweede doelman bij Oranje niet meer geheel zeker. "Hij was altijd tweede keeper. Nu gaan we dat deze week rustig bekijken en dan maken we het op tijd bekend", glimlachte Koeman.

In zijn persconferentie ging Koeman onder meer ook in op Mo Ihattaren, Myron Boadu, Calvin Stengs en Memphis Depay.

Koeman over Boadu en Stengs: 'Ze kwamen binnen met een lach op hun gezicht'

Het meespelen van Memphis Depay tegen Noord-Ierland is twijfelachtig. Koeman: "Het is dezelfde bovenbeenblessure die hij de laatste keer had. Toen ging hij niet mee naar Wit-Rusland. We bekijken het van dag tot dag, maar hij is hier en wil er graag bij zijn."

Koeman koos bewust voor een groep van 25 spelers, met onder anderen debutanten Myron Boadu en Calvin Stengs. "Het is heel snel gegaan voor beide jongens. Ze kwamen vrolijk binnen, met een lach op hun gezicht. En dat moeten ze zo houden."

"We zitten in een periode van het seizoen dat er aardig wat klachten zijn bij spelers. Het afvallen van Steven Bergwijn was bekend, bij Donyell Malen had ik goede hoop dat hij erbij zou zijn. En dan valt ook Memphis misschien nog weg. Dan kijk je verder."

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum is grieperig en traint vandaag niet mee met het Nederlands elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl