Getty Images
NOS Voetbal

Goed nieuws voor Koeman: Ihattaren kiest voor Oranje

Mohamed Ihattaren kiest voor een interlandloopbaan in het Nederlands elftal. De 17-jarige aanvallende middenvelder van PSV, geboren in Utrecht, had ook voor Marokko kunnen uitkomen.

"Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen", zegt Ihattaren over zijn keuze op de website van de KNVB.

"Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."

Bondscoach Ronald Koeman is blij met de beslissing van Ihattaren. "Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt."

"Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt. Zijn keuze is een mooi signaal naar andere spelers die voor dezelfde keuze komen te staan. Dit is echt belangrijk voor het Nederlandse voetbal."

Koeman heeft voor Ihattaren een rol op de rechterflank of achter de spitsen in gedachten. "Wij spelen redelijk hetzelfde als PSV, qua systeem. Dat betekent dat hij aan de rechterkant in een vrije rol kan spelen en hij kan op de 10-positie spelen. Daar zie ik hem enorm belangrijk worden voor het Nederlands elftal."

'Kans dat Ihattaren wordt geselecteerd'

De bondscoach bespreekt komende week met Ihattaren of de PSV'er eventueel beschikbaar is voor de komende EK-kwalificatieduels van Oranje met Noord-Ierland en Estland.

Ihattaren verloor recentelijk zijn vader en stelde daardoor zijn keuze voor Oranje of Marokko uit. "Als hij zegt, ik wil nog steeds rust en wil het verwerken en kom wellicht in maart (volgend jaar, red.) in beeld, dan wacht ik daarop. En anders is er een kans dat hij vrijdag geselecteerd wordt", aldus Koeman tegen Fox Sports.

De mededeling van Ihattaren komt een week nadat Ajacied Sergiño Dest had bekendgemaakt voor de Verenigde Staten te gaan spelen. Ook Dest had voor Oranje kunnen uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl