Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman houdt in voorselectie Oranje vast aan bekende namen

Ronald Koeman heeft geen nieuwe namen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Hij houdt vast aan dezelfde spelers als voor de vorige interlands.

De bondscoach heeft in zijn voorselectie (nog) geen plaats voor Ajacied Sergiño Dest en PSV'er Mohamed Ihattaren. Beide spelers worden geregeld met Oranje in verband gebracht, maar kunnen ook nog kiezen voor respectievelijk Verenigde Staten en Marokko.

Ihattaren gaf onlangs al aan dat hij die keuze nog even voor zich uitschuift omdat zijn vader ziek is. "Tijdens interlandperiodes ben ik liever bij hem, want familie staat voor mij op één."

Oranje speelt op 10 oktober in Rotterdam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland en drie dagen later in Minsk tegen Wit-Rusland. De definitieve selectie wordt op vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.

Voor de vorige interlandperiode vielen Marco Bizot, Hans Hateboer, Terence Kongolo, Wout Weghorst en de geblesseerde Donny van de Beek buiten de uiteindelijke selectie.

Steven Bergwijn haakte later ook af met een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Justin Kluivert, die aanvankelijk niet tot de voorselectie behoorde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl