NOS Voetbal

Ongeloof bij Van Dijk na discutabele penalty: 'Kom op man, even serieus'

Van Dijk: 'Vond het verrassend dat Duitsland zich in liet zakken'

Virgil van Dijk complimenteert het Nederlands elftal het geloof in een goed resultaat, ook al gooide een ongelukkige penalty tegen nog bijna roet in het eten. De aanvoerder kon niet geloven dat de bal na hands van Matthijs de Ligt op de stip ging.

"Kom op man, even serieus", zei Van Dijk over het moment. "Ik kon het niet geloven, hij had helemaal niets door."

Toni Kroos maakte na een sterke fase van Oranje vanaf de stip dankbaar 2-2, maar het elftal van bondscoach Ronald Koeman liet zich niet uit het veld slaan door de tegenvaller.

Virgil van Dijk met de scheidsrechter

"Ik blok een bal, hij gaat via hem de lucht in. Ik heb de bal daarna niet meer gezien", zegt De Ligt over het ongelukkige moment, dat volgens hem niet het enige was. "Volgens mij waren er een paar discutabele beslissingen tegen ons."

"We zijn blijven geloven, blijven voetballen", merkte Van Dijk, die uiteindelijk met een 4-2 zege van het veld stapte. "Duitsland tegen Nederland staat garant voor spektakel, dit was weer een mooie avond", toonde De Ligt zich gelukkig met de goede afloop.

De voetballers van Duitsland zochten de oorzaak van de nederlaag bij zichzelf. "We hebben heel zwak gespeeld", zei verdediger Niklas Süle. "Nederland was veel meer in balbezit dan wij, dat hadden we in een thuiswedstrijd nooit mogen toelaten."

Een ramp was het niet, vervolgde Süle. "We hebben een paar goede wedstrijden achter de rug en hebben daarvoor veel waardering gekregen. Het kan gebeuren dat het een keer minder gaat. Daar moeten we van leren."

'Veel te gemakkelijk'

Tot de 3-2 voor Oranje was er volgens Serge Gnabry niets aan de hand voor Duitsland. "Helaas geven we bij 2-2 veel te gemakkelijk een doelpunt weg. Daarom hebben we verloren. Het had nooit mogen gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl