NOS Sport

Alberda wanhoopt niet na gemiste olympische kwalificatie volleybalteams

Volleybalbaas Alberda: 'Als het zo blijft, doen we het fenomenaal'

De Nederlandse volleybalmannen en -vrouwen moeten na de mislukte kwalificatiecampagne in januari 2020 een nieuwe poging wagen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Technisch directeur Joop Alberda wanhoopt niet.

"De vrouwen gaan zich dan gewoon kwalificeren, voor de mannen wordt het iets zwaarder. Als wij het met een of twee zaalteams halen en twee beachteams, dan doen we het fenomenaal", stelt Alberda.

Veel positiefs

De technisch directeur doet zijn uitspraak na het verloren duel van de Nederlandse volleyballers met de Verenigde Staten op het OKT in Rotterdam. Hij zag ondanks de nederlaag veel positiefs.

"We hebben aangetoond dat we bij de wereldtop kunnen spelen, al is het nog niet heel constant. Maar dit geeft wel heel veel vertrouwen en energie, ook wat betreft het EK dat voor de deur staat."

Nederlandse volleyballers grijpen naast olympisch ticket

Het EK volleybal wordt van 13 tot en met 29 september in vier verschillende landen afgewerkt: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De halve finales zijn in Parijs en Ljubljana. De finale is eveneens in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl