NOS Wielrennen Aangepast

Pogacar boekt derde ritzege en klimt naar podium; Roglic blijft overeind

Liveblog gesloten
 • Hasta mañana!

  Na drie weken koersen is morgen de slotetappe van de Vuelta a España. Het peloton legt onderweg naar Madrid ruim 106 kilometer af. Het is zoals gebruikelijk een vlakke laatste etappe en dus een uitgelezen mogelijkheid voor de sprinters om zich nog een keer te laten zien.

  De etappe gaat om 17.00 uur van start en is van start tot finish te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app. Vanaf 19.00 uur zijn de beelden te zien via de stream op de website en in de app. En in Langs de Lijn op NPO Radio 1 schuift Stef Clement aan voor een analyse van de Vuelta.

  Het kaartje van de 21ste etappe van de Vuelta NOS
 • Ook Gesink is een gelukkig man

  De reactie van de ervaren Robert Gesink nadat zijn ploegmaat Primoz Roglic in de voorlaatste etappe van de Vuelta de eindzege heeft veiliggesteld.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Gesink over eindzege Roglic in Vuelta
 • Plugge: 'Dit is onbeschrijflijk'

  De ploegbaas van Jumbo-Visma over de (aanstaande) eindzege van Primoz Roglic in de Vuelta.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Plugge: 'Dit is onbeschrijflijk'
 • Bekijk de beelden

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Roglic stelt eindzege Vuelta veilig, Pogacar wint laatste bergrit
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Sneu voor Knox

 • Het algemeen klassement

  Zo ziet het (eind)klassement van de Ronde van Spanje eruit.

  Primoz Roglic kan morgen een feestje bouwen, als hij heel blijft. Tadej Pogacar klimt op de voorlaatste dag ineens nog op het podium. Wilco Kelderman staat op de zevende plek.

  NOS
 • De uitslag

  De uitslag van de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje. Tadej Pogacar boekt zijn derde etappezege. Wilco Kelderman wordt keurig tiende.

  NOS
 • Valverde blijft tweede

  Valverde komt als tweede over de finish, op 1.33. De wereldkampioen behoudt dus ook zijn tweede plek in het algemeen klassement.

  Majka is de nummer drie, Pernsteiner nummer vier en Roglic wordt vijfde. De Jumbo-Visma-renner kan na de laatste etappe, morgenavond, een feestje bouwen.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Alejandro Valverde en Rafal Majka passeren de finish AFP
 • Pogacar wint!

  Tadej Pogacar wint op imposante wijze de twintigste etappe! Het is zijn derde ritzege in deze Vuelta. De Sloveen verovert en passant de witte trui en klimt, zeer waarschijnlijk, op het podium.

  Lees het wedstrijdverslag.

  Tadej Pogacar komt juichend over de finish na zijn derde ritzege in de Vuelta AFP
 • 1 km - We zijn er bijna

  Pogacar is er bijna! Hij gaat deze etappe winnen, dat kan niet missen. Maar staat hij straks tweede of derde in het algemeen klassement?

 • 3 km - Valverde doet poging

  De voorsprong van Pogacar blijft rond de 1.35 hangen. En dan doet Valverde weer een poging in de groep met klassementsrenners. Roglic blijft rustig in zijn wiel, samen met Majka.

  De rest van de vermoeide klassementsrenners moet passen.

 • 6 km - Quintana maakt tempo

  Quintana rijdt aan kop van de groep met favorieten, maar koploper Pogacar rijdt vooralsnog onbedreigd verder met een voorsprong van 1.40.

 • 10 km - Laatste klim

  Koploper Pogacar is begonnen aan de slotklim naar Plataforma de Gredos, 9,4 kilometer lang à 3,8 procent.

  De Sloveen heeft 1.40 voorsprong op de groep met klassementsrenners en rijdt momenteel virtueel het podium op.

 • 15 km - Pogacar gaat maar door

  De voorsprong van Pogacar loopt ietsje op: 1.46 staat er nu op de teller. Nog 12 seconden en de Sloveen kan ook Valverde virtueel voorbij.

  Uitslag tussensprint

  1 Pogacar 3 seconden 4 punten
  2 Valverde 2 seconden 2 punten
  3 Pedrero 1 seconde 1 punt
 • 18 km - Hoe gaat het met Knox?

  James Knox, de gehavende Brit die al de hele etappe op zijn tandvlees rijdt na de door hem veroorzaakte valpartij van gisteren, vecht nog altijd voor zijn negende plek in het algemeen klassement.

  Momenteel rijdt Knox op zo'n vier minuten achterstand van de groep met klassementsrenners, meldt zijn Deceunick-ploeg.