NOS Sport

Volleybalvrouwen moeiteloos langs Kenia, Italië laatste horde naar Spelen

Nederlandse volleybalvrouwen hebben op OKT geen kind aan Kenia

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben eenvoudig Kenia opzijgezet. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië, waar een ticket voor Tokio 2020 voor het oprapen ligt, won Oranje in drie sets (25-17, 25-10, 25-10).

Het kwaliteitsverschil tussen Kenia en Nederland was vooraf op papier al duidelijk. Waar de Nederlandse vrouwen vrijwel allemaal in sterke internationale competities (zoals Italië, Turkije en Duitsland) spelen, zijn de Keniaansen stuk voor stuk actief in eigen land.

Oranje hoefde niet het beste spel te laten zien tegen Kenia. Hier en daar zaten wat slordigheidjes in de opbouw en maakten de Nederlandse volleybalvrouwen wat foutjes, maar die werden niet door de Keniaanse vrouwen afgestraft.

Nog een punt voor de Nederlandse volleybalvrouwen

De pupillen van trainer Jamie Morrison kwamen geen moment in de problemen. Mede daarom gaf de Amerikaanse coach in de derde set veel wisselspelers een invalbeurt. Ook met de nieuwe krachten vormde Kenia geen gevaar.

Italië wacht

Foutjes en slordigheden kan Nederland zich zondag niet meer permiteren. Dan wacht het ijzersterke Italië. Mocht Oranje ook van Italië winnen, dan gaan de volleybalvrouwen volgend jaar naar de Olympische Spelen in Tokio.

Vrijdag versloeg Nederland in drie sets België. Als de volleybalvrouwen geen ticket bemachtigen op het OKT in Italië, dan is er nog een kans in januari op het Europees kwalificatietoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl