Geen EK-finale voor Oranje onder 19 na verlies tegen Duitsland

Het is de Nederlandse voetbalsters onder 19 jaar niet gelukt om de EK-finale te halen. In Glasgow werd met 3-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Het Duitse elftal is een bekende in de halve finales van het EK onder 19. Voor de zestiende keer zaten de oosterburen bij de laatste vier, een record. Nederland stond voor de derde keer in de afgelopen vier jaar in de halve finales.

Op Firhill Park kwam Oranje binnen twintig minuten op achterstand. Melissa Kössler profiteerde van weifelend uitkomen van keepster Daphne van Domselaar.

Joëlle Smits was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar haar enorme pegel van afstand spatte uiteen op de lat in de verder nogal slordige eerste helft.

Beter Oranje na rust

Na rust maakte Oranje een betere indruk. Dat resulteerde na een uur in de 1-1 van Jill Bayings. Toch gingen de Duitsers met de finaleplaats aan de haal.

Shekiera Martinez ging in de 80ste minuut erg makkelijk naar de grond en kreeg een strafschop, die door Marie Müller onberispelijk werd binnengeschoten. Vlak voor tijd werd het via Martinez ook nog 3-1.

Finale

De finale is zondag om 17.00 uur in Paisley. Daarin is de winnaar van de andere halve finale tussen Frankrijk en favoriet Spanje de tegenstander van Duitsland.

Door het bereiken van de halve finales was Oranje al zeker van een ticket voor het WK onder 20 van volgend jaar.