Celine van Duijn in actie bij de WK in Gwangju AFP

Schoonspringster Celine van Duijn is bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju op de tiende plek geëindigd bij het torenspringen.

In de finale noteerde de Amersfoortse met 309,40 punten bijna dezelfde score als in de halve finale (309,55 punten). De regerend Europees kampioene had zich als elfde geplaatst voor de finale en zo al een ticket voor de Spelen van volgend jaar in Tokio bemachtigd.

"Het was een succesvol toernooi", concludeerde 26-jarige Van Duijn na afloop. "Ik ben een perfectionist en de finale ging niet perfect, maar ik mag wel tevreden zijn."

In Gwangju was Noemi Batki de enige Europese schoonspringster die het beter deed van Van Duijn. De Italiaanse eindigde twee plaatsen hoger.

Chen Yuxi is veruit de beste in de finale van het torenspringen AFP

De Chinese Chen Yuxi was net als in de halve finales oppermachtig en veroverde met 439,00 punten het goud. De jury was vooral onder de indruk van haar derde sprong: ze kreeg daar twee tienen voor.

Haar landgenote Lu Wei, die met Zhang Jiaqi al de titel had binnengesleept bij het synchroonspringen, werd met 377,80 punten tweede. De Amerikaanse Delany Schnell kwam tot 364,20 en gaat met brons naar huis.

STER reclame