Vos grijpt derde ritzege in de Giro Rosa

Marianne Vos heeft haar derde ritzege in de Giro Rosa te pakken. De renster van CCC-Liv verwees in een sprint heuvelop Anna van der Breggen naar de tweede plaats.

De Italiaanse Elisa Longo Borghini voorkwam dat het podium na de zevende etappe geheel oranjegekleurd raakte. Zij werd derde, voor Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. De leidende positie van Van Vleuten in het algemeen klassement kwam geen moment in gevaar.

Muro della Tisa

Meerdere renners probeerden in de 128 kilometer lange etappe naar San Giorgio di Perlena uit de greep van het peloton te geraken. Een van hen was Leah Kirchmann. Het bleek een kansloze missie tegen een peloton vol met gretige Nederlanders. Vlak voordat de Muro della Tisa opdoemde, werd de Canadese gegrepen.

Op die muur reden vervolgens drie Nederlandse rensters (Van der Breggen, Van Vleuten en Vos), twee Italiaanse en een Spaanse weg. In de slotfase kwam alles weer bij elkaar, waarna ongeveer 25 renners gingen sprinten voor de overwinning.

In die sprint toonde Vos zich oppermachtig. Het was haar derde etappezege, nadat ze in de tweede en derde etappe ook al als eerste over de streep was gekomen. In het algemeen klassement staat de Nederlandse twintigste, op ruim tien minuten achterstand van Van Vleuten.

Nederland domineert

Tot dusver zijn vijf van de zeven etappes in de Giro Rosa een prooi geworden voor een Nederlandse renster. Annemiek van Vleuten won er twee, Vos drie. De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

STER reclame