Basketballers tonen karakter tegen VS, maar komen tekort Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse basketballers zijn op de WK 3x3 in Amsterdam in de groepsfase gestrand. Het Oranje-kwartet had zijn laatste groepsduel moeten winnen van de Verenigde Staten, maar verloor in een thriller van de Amerikanen: 14-15.

Jesper Jobse, Aron Roijé, Dimeo van der Horst en Sjoerd van Vilsteren hadden alleen bij een zege nog kans gehad op de kwartfinales. Na zeven van de tien speelminuten leken die onbereikbaar toen de Amerikanen met 12-7 leidden.

Oranje toont karakter

Oranje toonde karakter en kwam langszij in de slotminuut (13-13). Met 5,6 seconden op de klok, bij 15-14 voor de VS, had Oranje de bal, maar eerst de tweepuntspoging en even later een lay-up wilden er niet in.

"We wisten vooraf dat het zwaar zou worden. We moesten onze beste wedstrijd ooit spelen", zei Jobse na afloop. "Verdedigend deden we dat ook wel, maar aanvallend hebben we het laten lopen."

Jobse: 'Nederlaag komt hard aan, al hebben we alles eraan gedaan'

"Zij gaven zo veel druk in de verdediging. We hebben heel hard moeten vechten voor de punten. Dan moet je geluk hebben dat er een paar in gaan. We hebben er alles aan gedaan, maar het eindigt hier"

De Nederlandse ploeg eindigde op de afgelopen twee WK's als tweede.

Eerder op dag hield Oranje nog zijn kansen op plaatsing voor de kwartfinales in leven dankzij een 22-8 overwinning op Turkije. Beelden van die wedstrijd zijn in de onderstaande video te bekijken.

Basketballers verslaan Turkije met ruime cijfers Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame