NOS Wielrennen Aangepast

Bilbao pakte eerste ritzege in grote ronde, Mollema mikt op toptien in tijdrit

 • A domani!

  Het profiel van de achtste etappe van de Giro NOS

  Valerio Conti start zaterdag opnieuw in de roze trui. De kans dat hij de leiding in het klassement verliest is niet al te groot. De renners komen drie heuvels tegen, maar het lijkt toch echt een dag voor de sprinters te worden.

  De ploeg van Conti, UAE, kan zich bovendien volledig richten op het verdedigen van het roze, want sprinter Fernando Gaviria is vandaag afgestapt. De grootste kanshebbers op de ritzege zijn Arnaud Démare, Elia Viviani en Pascal Ackermann.

  De etappe begint om 11.25 uur, dan zijn we er weer met een liveblog. Tot dan!

 • Mollema: 'Toptien is een mooi streven voor de tijdrit'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Mollema na eerste week: 'Lastig om in te schatten waar je staat'

  Bauke Mollema staat na zeven etappes op een keurige 20ste plaats in het klassement, hij geeft vijftig seconden toe op rozetruidrager Primoz Roglic. "Tot nu toe gaat het goed. Ik voel me prima. De eerste tijdrit was goed en de eerste echte indicatie gaat de tijdrit van zondag zijn."

  "Het was redelijk vlak, we hebben nog geen enkele beklimming echt volle bak opgereden met de klassementsmannen, dus het is lastig te zeggen waar iedereen staat."

  De tijdrit van zondag is ruim dertig kilometer lang, de renners wacht een beklimming van de tweede categorie. "Ik hoop zondag tijd te pakken op heel wat concurrenten, ik denk dat het een mooie tijdrit voor mij is. Als ik mijn niveau haal, moet een toptien klassering erin zitten."

 • Coquard doorbreekt hegemonie Groenewegen

  Niet Dylan Groenewegen, maar Bryan Coquard heeft de vierde rit in de Vierdaagse van Duinkerke (die zes dagen duurt) gewonnen. De Fransman van Vital Concept was na 180 heuvelachtige kilometers de snelste van een kopgroep van twaalf.

  Mike Teunissen kwam als derde over de finish en nam in het algemeen klassement de leiding over van zijn ploeggenoot Groenewegen, die de eerste drie ritten had gewonnen

 • 'Hele peloton in de kopgroep'

  De reactie van Valerio Conti: "Het was heel lastig om het roze te behouden. Het leek alsof het hele peloton wel in de kopgroep wilde zitten, maar gelukkig zij wij een sterk team. Ik ben heel blij dat ik nog altijd aan de leiding ga."

  Conti in zijn tweede roze trui RCS
 • Wat gebeurt er in de top van het klassement?

  Valerio Conti behoudt de roze leiderstrui. De nieuwe nummer twee van het klassement is José Joaquín Rojas, die 1.32 toegeeft op de Italiaan. Rojas stond voor vandaag vierde.

  De toptien van het klassement NOS

  De nummer twee tot en met tien hebben hun toptienklassering te danken aan de succesvolle vlucht van donderdag. De nummer tien is nog altijd Sam Oomen, 4.57 achter Conti.

  En de favorieten? Die zijn door de aanvallers van vandaag ietsje gezakt, maar de onderlinge verschillen bleven gelijk

  De favorieten in het klassement

  12. Primoz Roglic +5.24
  15. Simon Yates +5.59
  16. Vincenzo Nibali +6.03
  17. Miguel Ángel López +6.08
 • De laatste meters van Bilbao

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bilbao pakt in L'Aquila eerste ritzege in grote ronde
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • De toptien van vandaag

  De toptien van de zevende NOS
 • De winnaar

  Pello Bilbao NOS
 • Zege voor Astana

  De Spanjaard Pello Bilbao wint de zevende Giro-etappe! Hij zegeviert voor Tony Gallopin en Davide Formolo, die een seconde of drie seconden toegeven.

 • Aanval van een Spanjaard

  1 km - Op iets meer dan één kilometer gaat Pello Bilbao ervandoor.

 • Wie wint de etappe?

  2 km - De anderen proberen Rojas bij te halen en dat lukt. We hebben zes leiders op de laatste klim: Gallopin, Hamilton, Bilbao, Rojas, Cattaneo en Formolo. Wie wint in L'Aquila?

 • Rojas leidt in afdaling

  3 km - Rojas kijkt en gaat ervandoor. Hij laat de andere aanvallers achter zich en rijdt alleen op kop.

  Na een glooiende afdaling van ruim vier kilometer gaan ook de laatste twee kilometer bergop. De finish ligt na een stuk met een stijgingspercentage van elf.

 • Toch nog een roze droom?

  4 km - Rojas knokt zich terug, hij is bij de andere koplopers gekomen, die 1.25 op het peloton hebben.

 • Van tien naar vijf

  7 km - Rojas is gelost uit de kopgroep en kan de roze trui definitief vergeten, maar dat had hij ongetwijfeld al gedaan.

  Op kop zien we nog vijf renners: Gallopin, Hamilton, Bilbao, Cattaneo en Formolo.

 • Wat doen de favorieten?

  8 km - Een minuut later is ook het peloton begonnen aan de klim. De favorieten rijden nog in het peloton, maar het is wachten op de eerste aanval. De koplopers hebben 1.14.