Kevin Bonifazi kopt vlak na rust de 1-1 binnen namens SPAL
NOS Voetbal

Juventus moet landstitel uitstellen na nederlaag bij degradatiekandidaat

Juventus heeft zijn 35ste landstitel nog niet te pakken. De Italiaanse recordkampioen ging met een veredeld tweede team onderuit tegen SPAL (2-1).

Trainer Massimiliano Allegri stuurde liefst negen andere spelers het veld in ten opzichte van het eerste kwartfinaleduel met Ajax. Aanstaande dinsdag is immers al de return in Turijn.

Joep is al in Turijn: 'Alles is gericht op Juventus-Ajax'

Alleen Rodrigo Bentancur en João Cancelo waren blijven staan. En laatstgenoemde zag zijn schot na een halfuur spelen door Moise Kean subtiel van richting worden veranderd (0-1).

De negentienjarige Kean is bezig aan een geweldige reeks, met zes doelpunten in zijn laatste zes Serie A-optredens. Tussendoor scoorde hij ook in beide EK-kwalificatiewedstrijden met Italië.

Nederlaag

SPAL heeft op zijn beurt de punten onderin nog hard nodig en kwam op gelijke hoogte toen Kevin Bonifazi vlak na rust een hoekschop binnenkopte. Veteraan Sergio Floccari (37) maakte een kwartier voor tijd zelfs 2-1.

Juventus kan zondag alsnog kampioen worden, als Napoli niet wint bij hekkensluiter Chievo Verona. Anders volstaat volgende week zaterdag een punt in de thuiswedstijd tegen Fiorentina.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl