NOS SportAangepast

Schippers, Samuel verder op de sprint bij EK indoor, Visser snelste op de horden

Schippers wint haar serie op de 60 meter, Samuel ook verder

Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben zich bij de EK indoor in Glasgow op de 60 meter gekwalificeerd voor de halve finales. Schippers won haar serie in 7,24 seconden. Samuel moest na haar race (vierde in 7,34) wachten of haar tijd snel genoeg was om toch door te gaan. Ze was uiteindelijk snel genoeg. Nadine Visser bereikte de halve finales van de 60 meter horden. Ze was met 7,99 seconden de snelste in de series.

Matige start

Schippers had geen geweldige start, maar werkte zich vervolgens door het hele veld naar voren. Ze versloeg de Britse Kristal Awuah met 0,02 seconde. Schippers zette de vierde tijd van het deelnemersveld neer. De Poolse Ewa Swoboda was de snelste met 7,14 seconden.

Schippers had een moeizame aanloop. Een week geleden viel ze thuis van de trap, wat haar wat rugproblemen bezorgde. Vrijdag deed ze wat proefstarts in Glasgow. Die vielen goed uit. "Het gevoel was goed", zei ze na de series.

Haperingen

Een vlekkeloze race was het duidelijk niet. "Ik had wat opdrachten van Bart Bennema meegekregen, maar het haperde wat. In de series is zoiets mogelijk om uit te proberen. Straks is het verstand op nul en zo hard mogelijk", blikte de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter vooruit naar de halve finales in de avond.

Samuel was in de tweede serie ook niet best weg. Ze finishte buiten de topdrie, zodat ze nog even in de wachtkamer moest plaatsnemen. Na de zesde serie bleek haar tijd ruim voldoende om met de beste verliezers een ronde verder te mogen.

"Mijn eerste start was wel goed, maar de tweede niet. Die was heel traag", keek Samuel terug op haar race. "Ik start het hele seizoen al niet zo lekker. Ik hoop vanavond sneller te zijn."

De halve finales staan in Glasgow om 19.50 uur (Nederlandse tijd) op het programma. De finale is om 21.35 uur.

Visser na geslaagde hordenrace op EK indoor: 'Voelde lekker'

Visser maakt indruk

Nadine Visser was in de series van de 60 meter horden erg snel. De nationale kampioene dook met 7,99 als enige onder de acht seconden.

Visser, vorig jaar verrassend derde op de WK indoor, komt zondag pas weer in actie. Op de slotdag staan in Glasgow de halve finales en de finale van de 60 meter horden op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl