Zilver voor Bos op tijdrit bij WK baanwielrennen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Theo Bos heeft op de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków een zilveren medaille veroverd op de tijdrit over 1 kilometer.

Daarmee boekte de 35-jarige Bos één plaats winst ten opzichte van de WK van vorig jaar in Apeldoorn, waar hij derde werd achter Jeffrey Hoogland en de Australiër Matthew Glaetzer.

Dat duo was er in Polen niet bij en dat bood Bos de gelegenheid zijn veertiende WK-medaille te winnen. Al in 2004 veroverde hij er twee: goud op de sprint en brons op de tijdrit.

Wereldtitel Lafargue

De titel ging naar Quentin Lafargue, die met 1.00,029 langzamer was dan in de kwalificatie, maar Bos wel 0,359 achter zich hield. De 28-jarige Fransman won in 2016 brons en in 2017 zilver. Vorig jaar eindigde hij net buiten de prijzen.

De tweede Nederlander in de finale, Sam Ligtlee, moest zich tevreden stellen met een zevende plek.

Bos baalt

Een zilveren medaille is natuurlijk mooi, maar Bos baalde desondanks stevig. "Ik heb zo hard gereden als ik kon. Ik had het eigenlijk af moeten maken, het is balen."

Bos baalt na zilver: 'Ik had ook wel zo'n trui gewild'

Bos gaf toe dat het wel bijzonder is dat in Polen hij de veertiende WK-medaille uit zijn loopbaan behaalde. "Alleen, hier staat wel een teleurgestelde renner. Zeker als je ziet hoe goed de Nederlandse ploeg rijdt."

"Matthijs Büchli pakt de regenboogtrui op de keirin, de teamsprinters winnen, Jan-Willem van Schip is wereldkampioen... Dan denk je bij jezelf: ik wil ook zo'n trui."

STER reclame