Formule 1-coureur Max Verstappen RB Racing

Er moest na zijn vakantie wat gewicht af, maar inmiddels is Max Verstappen klaar voor zijn vijfde seizoen in de Formule 1. "We verwachten veel, maar het zal bij de eerste race in Australië niet meteen perfect zijn. Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Ik kan nu nog niet echt een doel stellen", blikte de 21-jarige Nederlander dinsdag vooruit.

Presentatie

Woensdag presenteert Red Bull de nieuwe bolide voor 2019. Er is veel veranderd bij het team van Verstappen. Motorleverancier Renault maakte plaats voor Honda en teamgenoot Daniel Ricciardo vertrok. De Australiër koos juist voor Renault, waardoor Pierre Gasly komend seizoen aan de zijde van Verstappen voor Red Bull strijdt.

De 23-jarige Fransman is iets meer dan een seizoen actief in de koningsklasse van de autosport. Gasly heeft 26 GP's achter zijn naam staan en vorig jaar in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen tekende hij voor 29 WK-punten. Zijn beste resultaat was de vierde plaats in Bahrein.

Verstappen ziet geen probleem in het feit dat hij en Gasly nog heel jong zijn. "Het is geen voordeel, maar ook geen nadeel. Ik rijd inmiddels vier jaar in de Formule 1 en kan terugvallen op mijn ervaring. Pierre heeft ruim een seizoen ervaring, maar het team is zo ervaren dat ze hem in alles goed zullen steunen. Net zoals ze bij mij hebben gedaan. Meer ervaring betekent niet dat je sneller bent", klinkt het vol vertrouwen.

Maandag begint in Barcelona de eerste van twee testweken. En Verstappen kan niet wachten om achter het stuur te kruipen. "Mijn vakantie was top, maar na drie weken had ik weer zin om te racen. Ik ben heel erg benieuwd hoe de nieuwe motor het gaat doen in combinatie met het chassis. In de Formule 1 ben je zo afhankelijk van het materiaal dat je krijgt, dat het lastig is nu een inschatting te maken van hoe het straks gaat lopen."

Honda-motor

De samenwerking met Honda, dat afgelopen seizoen al de motor leverde voor het zusterteam Toro Rosso, verloopt in elk geval heel positief. "Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat het niet loopt zoals we graag zouden willen, maar het belangrijkste is dat het team en Honda er alles aan doen om de wagen te verbeteren. De tijd zal uitwijzen waar we staan", aldus Verstappen.

STER reclame