Charles Leclerc, afgelopen seizoen in actie namens Sauber in Brazilië EPA

Formule 1-team Sauber rijdt komend seizoen onder een andere naam. De formatie heet dit jaar Alfa Romeo Racing. De Italiaanse autofabrikant was vorig jaar al een belangrijke sponsor van het Zwitserse team. Het management van het team blijft ongewijzigd.

Alfa Romeo was eerder als constructeur en motorleverancier actief in de Formule 1. In 1950 en 1951 pakte Alfa Romeo de wereldtitel met respectievelijk de Italiaan Giuseppe Farina en de Argentijn Juan Manuel Fangio.

1950: Giuseppe Farina wint met Alfa Romeo op Silverstone AFP

Sauber is een relatief bescheiden team in de Formule 1, al had het vorig jaar met Charles Leclerc een van de grootste talenten van de autosport in huis. Leclerc maakte de overstap naar Ferrari, waar hij al in het opleidingstraject zat. Zijn stoeltje wordt overgenomen door de 39-jarige Fin Kimi Räikkönen, die een stapje terugdoet van Ferrari naar Sauber.

De Italiaan Antonio Giovinazzi is de andere coureur, hij vervangt de Zweed Marcus Ericsson, die gaat racen in de Amerikaanse IndyCar-serie.

Testen in Barcelona

De Formule 1-bolides laten zich vanaf 18 februari voor het eerst dit jaar zien tijdens de testweken op het Circuit de Catalunya, bij Barcelona.

Een kleine maand later, op zondag 17 maart, wordt in Melbourne de eerste grand prix van het jaar verreden.

1951: Juan Manuel Fangio wint met Alfo Romeo de Grand Prix van Spanje AFP

STER reclame