NOS SportAangepast

Emotionele terugkeer titelhoudster Wozniacki in Melbourne

Er zijn op de eerste dag van het vrouwentoernooi van de Australian Open geen grote verrassingen geweest. Grote namen als Angelique Kerber, Sloane Stephens, Petra Kvitová en titelverdedigster Caroline Wozniacki gingen soepel door.

Voor Wozniacki bleek het een emotionele dag. De Deense maakt een moeilijke fase in haar carrière door, nadat er eind vorig jaar reuma bij haar werd gediagnosticeerd. Terugkeren op de plek waar ze een jaar terug eindelijk haar eerste grandslamtitel pakte, deed haar goed.

"Jullie maken terugkeren zo speciaal. Nu ga ik ook nog huilen, dat doe ik normaal nooit", zei ze na haar 6-3, 6-4 zege op de Belgische Alison Van Uytvanck tegen het publiek.

De meeste indruk op de eerste dag maakte Maria Sjarapova. De 31-jarige Russische kampioen van 2008, die als dertigste is geplaatst in Melbourne, bereikte de tweede ronde met een 6-0, 6-0 overwinning op de Britse qualifier Harriet Dart. De wedstrijd duurde maar 63 minuten.

Zorgen Sjarapova om schouder

Toch was Sjarapova na afloop niet heel opgetogen: "Ik heb al tijden last van mijn schouder en het is nog steeds niet helemaal over. Ik moet door de pijn heen spelen. Vandaag deed ik alle juiste dingen."

Maria Sjarapova

De als tweede geplaatste Kerber kwam ook goed uit de startblokken. De Duitse kampioene van 2016 verloor maar vier games van de Sloveense Polona Hercog: 6-2, 6-2. Ze benutte vier van de vijf breakpoints die ze kreeg.

Kvitová, de Tsjechische nummer acht van de plaatsingslijst, kende ook weinig problemen. Zij won met 6-3, 6-2 van de Slowaakse Magdaléna Rybáriková.

Stephens op koers voor confrontatie met Bertens

Stephens, als vijfde geplaatst en een potentiële tegenstandster van Kiki Bertens in de vierde ronde, won met 6-4, 6-2 van haar Amerikaanse landgenote Taylor Townsend. De afgelopen jaren verloor Stephens telkens in de eerste ronde.

Sloane Stephens

Voor een aantal lager geplaatste speelsters was de eerste ronde het eindstation. De Duitse Julia Görges (14), de Letse Jelena Ostapenko (22), in 2017 de beste op Roland Garros, en de Tsjechische Barbora Strýcová (32) werden uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl