Robin Haase in zijn partij tegen Alexander Zverev EPA

Tennisser Robin Haase kent geen goede opmaat richting de Australian Open. De Nederlander verloor in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Auckland van de Spanjaard David Ferrer (6-2, 6-1) en wacht nog op zijn eerste overwinning van dit jaar.

Haase moest na een ruim uur spelen buigen voor de 36-jarige Ferrer, die bezig is aan zijn afscheidstournee en in Auckland al vier keer de titel wist te veroveren. Later dit jaar neemt de Spanjaard, die in 2013 met de derde plaats zijn hoogste klassering op de wereldranglijst bereikte, afscheid in Madrid.

Vorig jaar drong Haase door tot de halve finales in Auckland. Destijds was de Spanjaard Roberto Bautista Agut in drie sets te sterk, maar de Nederlander verliet toen na een zeer spectaculaire wedstrijd wel onder een staande ovatie de baan in Nieuw-Zeeland.

Ook klaar in dubbelspel

Naast het enkelspel was Haase ook vroegtijdig klaar in het dubbelspel. Hij ging met Matwé Middelkoop onderuit tegen het Fins/Deense koppel Henri Kontinen/Frederik Nielsen: 6-3, 4-6, 8-10. Afgelopen vrijdag stonden Haase en Middelkoop nog in de finale van het ATP-toernooi in Doha, Qatar.

Haase richt zich nu op de Australian Open, het eerste grand slam van het jaar dat op 14 januari begint en waarvoor hij rechtstreeks is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

STER reclame