Samenvatting GP van Rusland: Hamilton slaat opnieuw toe, Verstappen vijfde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De felicitaties had hij in de ochtenduren al gehad, maar Max Verstappen moest na de Grand Prix van Rusland opnieuw veel handen schudden. De Nederlander bekroonde op zijn 21ste verjaardag een geweldige inhaalrace van P19 met de vijfde plaats. "Het ging heel goed", vond hijzelf ook.

Verstappen werkte zich in acht ronden op naar de vijfde plaats, pakte na diverse pitstops van concurrenten de koppositie om die pas aan het einde van de race weer af te staan aan de latere winnaar Lewis Hamilton. Verstappen ging pas laat naar binnen om nieuwe banden te laten monteren.

"De banden waren van het begin goed", zei hij over de strategie van Red Bull. Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo startten op de softband en bleven er lang op rondrijden. "Meer zat er ook niet in", zei Verstappen voor de camera van Ziggo over zijn vijfde plaats.

Grote indruk

De start van Verstappen was uitermate goed. De Nederlander moest op de laatste startrij beginnen, vanwege allerlei aanpassingen aan de bolide. Daar had hij geen enkele last van tijdens de race.

Snel werkte hij zich op naar P13 en ook daarna bleef hij concurrenten zonder pardon passeren.

Vijfde

In ronde acht had hij de vijfde plaats veroverd. Alleen de twee bolides van Mercedes en de twee Ferrari's zaten voor hem. Ricciardo, die wat problemen met de neus van de bolide had, kon het tempo van zijn teamgenoot niet volgen.

"De auto was erg goed. Ik kon me snel door het verkeer werken. Ik lag snel weer vijfde. Heel mooi. Die eerste ronden waren opwindend", keek de Nederlander terug op zijn race.

Volgende week gaat het Formule 1-circuit verder in Japan. "We moeten afwachten hoe het daar gaat. Er zit een lang recht stuk op Suzuka zonder DRS-systeem. Dat is heel jammer. De auto was hier in Sotsji echter heel goed. Alles draait in Suzuka weer om de kwalificatie."

STER reclame