ANP

Max Verstappen hoopt dat zijn tirade bij de Grand Prix van Hongarije de werkrelatie met Renault niet heeft verslechterd. De Limburger ontstak bij de race, eind juli, in woede nadat hij al na vijf ronden met motorproblemen was uitgevallen.

"Ik was in Hongarije zo teleurgesteld. Het is ook heel frustrerend; we hebben er al jaren last van. Dat kwam er in Hongarije uit op de boordradio", zei Verstappen, die zich opmaakt voor de Grand Prix van België.

"Ik mag niet vloeken, maar ik kon het niet voorkomen. Ik hoop dat de relatie met Renault niet verder verslechtert en dat ze hun best blijven doen voor ons. Ik hoop dat ik dit jaar nog een race kan winnen."

Red Bull rijdt vanaf volgend seizoen niet met een Renault-krachtbron, maar met een Honda-motor.

Max Verstappen weet de camera's op zich gericht bij aankomst op het circuit van Spa-Francorchamps ANP

Verstappen liet zich ook uit over het aanstaande vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing. De Australiër gaat vanaf 2019 bij - inderdaad - het team van Renault aan de slag.

Vertrek Ricciardo

"Ik ben verrast, maar snap heel goed dat hij na jaren Red Bull behoefte heeft aan een nieuwe uitdaging. Dat overkomt iedereen vroeg of laat", aldus Verstappen.

Ricciardo voelde naar verluidt niet de optimale waardering bij Red Bull. Zo kreeg Verstappen vorig jaar al een contractverlenging, terwijl de Australiër veel langer op een nieuwe aanbieding moest wachten.

Ik weet alleen niet of Renault het beste adres voor hem is.

Max Verstappen over het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull

"Iedereen is wel eens gefrustreerd, iedereen twijfelt wel eens over zijn positie en zijn toekomst", gaat Verstappen verder. "Ik weet alleen niet of Renault het beste adres voor hem is."

Verstappen heeft ondertussen ook al Ricciardo's opvolger Pierre Gasly beter leren kennen. De Fransman rijdt nu nog voor Toro Rosso. "We hebben samen FIFA gespeeld en gekart. Het klikt tussen ons."

STER reclame