Roger Federer
NOS Sport

Federer geeft Kyrgios huiswerk mee na gedecideerde zege

Roger Federer is ten koste van Nick Kyrgios doorgedrongen tot de achtste finales op de US Open. De Zwitser zette de wispelturige Australiër met 6-4, 6-1, 7-5 flink op zijn nummer.

Kyrgios wordt door menig tenniskenner gezien als een van de meest begenadigde spelers. Hij laat vaak grandioze dingen zien, maar dat gaat dikwijls gepaard met negatief gedrag, zoals het gooien met rackets of het weggeven van partijen.

Tegen Federer liet Kyrgios zich opnieuw van zijn wisselvallige kant zien. De Australiër racete door zijn eerste vier servicegames en stond maar één punt af. In game tien ging het echter mis; zijn opslag haperde en Federer toverde een paar prachtige winners uit zijn racket.

Kyrgios krijgt rekening gepresenteerd

De Zwitser dolde de slap spelende Australiër in de 25 minuten durende tweede set. Kyrgios deed in het derde bedrijf wel weer zijn best, maakte ook schitterende punten, maar Federer was onverstoorbaar en gaf hem geen enkele kans meer.

Daarmee hield de 37-jarige Federer de 23-jarige Kyrgios een spiegel voor: het gat tussen de twee is nog groot. Het is aan de Australiër of hij die kloof wil dichten.

Nick Kyrgios neemt de ballen in ontvangst van een ballenmeisje in zijn duel met Federer op de US Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl