Serena Williams
NOS Sport

Flitsende Serena met gemak langs zus Venus

Serena Williams is doorgedrongen tot de vierde ronde van de US Open in New York door haar zus Venus met 6-1, 6-2 te verslaan.

De dertigste editie van de 'Sister Act' (de eerste was twintig jaar geleden) werd niet de meest memorabele. Het getoonde niveau was erg hoog, maar de 36-jarige Serena was een stuk agressiever en preciezer met haar slagen dan haar twee jaar oudere zus.

De zesvoudig winnares ging in de tweede game door haar enkel, maar werd snel weer opgelapt en sloeg de punten met het grootste gemak bijeen.

Achttiende keer

Venus (winnares in 2000 en 2001) moest na een uur en twaalf minuten Serena voor de achttiende keer bij het net feliciteren. De uitslag was een evenaring van de zwaarste nederlaag die ze ooit leed tegen haar zus.

De winnares, die het nooit leuk vindt om tegen haar zus te spelen, nam de felicitaties gelaten in ontvangst. Wel vertelde ze na afloop dat dit haar beste partij was sinds ze in maart haar rentree maakte na een jaar afwezigheid vanwege de geboorte van haar dochter.

Karolína Plísková

Karolína Plísková bereikte voor het derde jaar op rij de achtste finales in New York. De verliezend finaliste van 2016 was met 6-4, 7-6 (2) te sterk voor de Amerikaanse Sofia Kenin.

Helemaal vanzelf ging het niet voor de Tsjechische: de tussen de punten door snelwandelende Kenin nam in beide sets een break voorsprong. Plisková (WTA-8) repareerde echter tijdig de schade en sloeg in de slotfase van de sets toe.

Jelina Svitolina (WTA-7) bereikte ten koste van Wang Qiang de vierde ronde. De Oekraïense kreeg en verzilverde vijf breakpoints en versloeg de Chinese met 6-4, 6-4. Svitolina staat voor de tweede keer in de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl