Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic ondanks dipje verder op US Open

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De als zede geplaatste Serviër had net geen drie uur nodig om zich te ontdoen van de Hongaar Márton Fucsovics: 6-3, 3-6, 6-4, 6-0.

Djokovic, tweevoudig toernooiwinnaar in New York, kreeg de zege niet cadeau. Hij had last van de hitte en daarnaast bood de Hongaar, nummer 41 van de wereld, hem lange tijd goed partij.

De Serviër toonde echter karakter, maakte in de derde set een break achterstand ongedaan en won de laatste negen games van de partij.

Cilic ziet opponent in hitte New York opgeven

Marin Cilic bereikte ook de tweede ronde. De toernooiwinnaar van 2014 leidde tegen Marius Copil met 7-5, 6-1,1-1 toen de Roemeen opgaf.

Marin Cilic

Dat de als zevende geplaatste Kroaat de eerste set nog won, mag een klein wonder genoemd worden. Copil kwam op 5-1, 40-0 maar wist de set niet te pakken. Cilic serveerde op 5-3 nog eens twee setpunten weg en pakte in totaal elf games op rij.

Copil was niet de enige speler die in de hitte van New York fysieke problemen kende. Maandag gaven al drie spelers op en een dag later werden vier van de eerste acht mannenpartijen beslist door een opgave.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl