Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens begint US Open tegen Tsjechische mondiale nummer 96

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van de US Open op tegen Kristyna Plísková. De 26-jarige Tsjechische is de nummer 96 van de wereld.

Bertens trof de linkshandige tweelingzus van wereldtopper Karolína Plísková twee keer eerder (in 2010 en 2012) en beide ontmoetingen werden gewonnen door de Nederlandse.

Williams

Venus en Serena Williams kunnen elkaar al in de derde ronde treffen. Serena Williams is door zwangerschap afgezakt en daardoor is zij 'slechts' als zeventiende geplaatst in New York.

De mondiale nummer 1 Simona Halep begint tegen de Estse Kaia Kanepi en titelhoudster Sloane Stephens werd gekoppeld aan de Russin Jevgenia Rodina.

Robin Haase in actie in de VS

De Amerikaan Mackenzie McDonald is de eerste tegenstander van Robin Haase. McDonald, de nummer 79 van de wereld, haalde de vierde ronde op Wimbledon. Bij winst wacht Haase mogelijk een ontmoeting met de Belg David Goffin.

Bij de mannen werden de als achtste geplaatste Grigor Dimitrov en Stan Wawrinka aan elkaar gekoppeld. Wawrinka kreeg een wildcard van de organisatie. Op Wimbledon stonden zij ook al in de openingsronde tegenover elkaar.

Rafael Nadal, de winnaar van vorig jaar, neemt het in de eerste ronde op tegen David Ferrer, die zijn laatste grandslamtoernooi gaat spelen.

De US Open begint maandag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl