NOS Wielrennen Aangepast

Kruijswijk houdt stand, Kelderman verliest tijd, Mollema strijdlustig

 • Etappe 15 ging over ruim 178 kilometer van Ribera de Arriba naar Lagos de Covadonga
 • Thibaut Pinot wint, Steven Kruijswijk wordt knap vijfde
 • Simon Yates behoudt de rode trui, Steven Kruijswijk blijft vijfde (+1.29)
Liveblog gesloten
 • Hasta pasado mañana!

  En dan houden we ermee op hier in Spanje. Morgen is het een rustdag in de Vuelta, dinsdag gaan we weer verder met een venijnige individuele tijdrit over 32 kilometer van Santillana del Mar naar Torrelavega.

  Tot dinsdag!

 • Voor de derde keer

  Wie werd er uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de dag? Voor de derde keer deze Vuelta ging de prijs naar Bauke Mollema.

 • Van Poppel de mist in

 • Van Poppel in de kopgroep: 'Ik verbaasde mezelf ook wel'

  Sprinter Danny van Poppel viel vandaag op door lange tijd in de kopgroep mee te rijden en zelfs, in een bergetappe, het nodige kopwerk te verrichten. "Ik verbaasde mezelf ook wel", gaf Van Poppel na afloop lachend toe.

  "Ik voelde me heel goed en het was een sterke kopgroep. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk George Bennett te helpen. Daarna heb ik Steven Kruijswijk nog geholpen met eten en drinken. En daarna ben ik op mijn gemakje naar boven gereden", aldus Van Poppel, die stiekem al vooruit kijkt naar de sprintetappe van komende donderdag.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Poppel in de kopgroep: 'Ik verbaasde mezelf ook wel'
 • Kelderman kort en krachtig: 'Ik was niet goed'

  Wilco Kelderman was snel klaar met zijn commentaar op de vijftiende etappe, waarin hij op ruim vier minuten achterstand over de finish kwam: "Ik was niet goed. En that's it."

  "Ik had niet echt een goed gevoel. Dan hoop je dat je er nog inkomt. Maar dat was niet zo."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Kelderman kort en krachtig: 'Ik was niet goed'
 • Tevreden Kruijswijk: 'Heb goed standgehouden'

  Steven Kruijswijk toonde zich na afloop van de vijftiende etappe tevreden met het behouden van zijn vijfde plaats in het klassement. "Het was volle bak vanaf de voet. Ik moest lossen, maar kwam ook weer terug. Ik denk dat ik goed stand heb gehouden, maar het was wel lastig."

  De Nederlander bleef tijdens de slotklim zijn eigen tempo rijden, ondanks alle tempowisselingen van met name Simon Yates. Dus kan hij tevreden vooruitkijken naar de slotweek: "Ik sta er goed bij. Maar eerst op naar de rustdag."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Tevreden Kruijswijk: 'Heb goed standgehouden'
 • Beelden van de slotfase

  Even terugkijken naar de slotfase van de vijftiende etappe.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Pinot wint op Lagos de Covadonga, Kruijswijk knap vijfde
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Daar is Kelderman

  Wilco Kelderman komt als veertiende over de finish, op 4.01 van ritwinnaar Thibaut Pinot.

 • Het algemeen klassement

  En zo ziet de top-10 van het algemeen klassement er nu uit. Simon Yates behoudt de leiding, Steven Kruijswijk verliest een handvol seconden maar blijft vijfde.

  NOS
 • De uitslag

  De uitslag van de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje. Thibaut Pinot wint, Steven Kruijswijk handhaaft zich in de top en wordt vijfde.

  NOS
 • Pinot wint!

  De dagzege is voor Thibaut Pinot! Hij verrast de andere klassementsrenners en zegeviert in Lagos de Covadonga.

  López komt als tweede over de finish, rodetruidrager Yates wordt derde. Kruijswijk wordt vijfde, achter Valverde.

  Thibaut Pinot wint in de mist van Lagos de Cavodonga NOS
 • 2 km - Kruijswijk is terug

  Kruijswijk en Valverde keren terug bij de groep met Yates en Quintana. Pinot rijdt aan de leiding, met López daar vlak achter.

 • 3,5 km - Pinot op kop

  De voorsprong van Pinot loopt op tot 20 seconden. Achter de Fransman rijden Yates, Quintana en López. Kruijswijk en Valverde rijden daarachter.

 • 5 km - Yates is terug

  Pinot rijdt op kop, met 13 seconden voorsprong.

  Yates wordt vooral dankzij Valverde weer bijgehaald door de groep met favorieten, waarin Kruijswijk het moeilijk heeft. De Nederlander moet even lossen, maar herstelt zich en keert terug.

 • 6 km - Pinot en Yates

  De volgende aanval is van Pinot, de nummer 11 in het klassement op 2.46 van Yates. De Fransman mag gaan. En vervolgens gaat rodetruidrager Yates in de aanval!