Van Duijn: 'Ging helemaal stuk bij zien scorebord' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met een laatste sprong van 10 meter hoogte en de bibbers in haar benen, zorgde Celine van Duijn woensdagmiddag voor een stunt bij de EK schoonspringen. De 25-jarige Amersfoortse verraste vriend en vijand en misschien ook wel zichzelf door op het onderdeel toren de Europese titel voor zich op te eisen.

Nooit eerder wist Van Duijn een EK-medaille te veroveren en ineens stond ze in Edinburgh met een gouden exemplaar om haar nek. Ze werd daarna overladen met berichten van familie en vrienden en ook de persaanvragen waren niet om bij te houden.

Schoonspringster Van Duijn verrast met EK-goud op toren Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Ik had dit niet durven dromen. Mijn doel was om de topvijf te halen. Ik ging als eerste door naar de finale en dat zorgde wel voor iets meer druk", zei Van Duijn een paar uur na haar race via Skype tegen de NOS.

"Ik moet zeggen: bij de laatste sprong stond ik behoorlijk te trillen. Het was erop of eronder. Ik klom uit het bad en zag op het scorebord een 1 staan. Ik werd zo blij en ik ging helemaal stuk. Echt een geweldig moment."

Roodgloeiend

De telefoon van Van Duijn blijft ook ongetwijfeld na vanavond nog wel even roodgloeiend staan. "Ik ben zo blij om te horen dat mensen het me gunnen, omdat ik er zo hard voor gewerkt heb", aldus de schoonspringster.

"Ik train dertig uur per week en ben best wel streng voor mezelf. Tokio (waar in 2020 de Olympische Spelen zijn, red.) is het doel en dit is een mooie stap in de goede richting."

STER reclame